Winnaars milleniumbattle bezoeken Kalusha Foundation

February 22, 2008

Winnaars Milleniumbattle en KoblenkoDe MillenniumBattle is de opvolger van de GezondheidsBattle en valt onder het onderwijs- en wereldburgerschapprogramma van NCDO. De wedstrijd wordt georganiseerd om studenten uit het hoger onderwijs te betrekken bij ontwikkelingssamenwerking en de millenniumdoelen.

Team Hoop, het winnende team van dit jaar, vertrok 25 januari jl. naar Zambia voor een inspirerende studiereis. Tijdens de studiereis werden de ideeen die zij tijdens de MillenniumBattle ontwikkelden aan de werkelijkheid getoetst.

Hieronder een stukje uit hun reisverslag:

Na de lunch bezoeken we de Kalusha Foundation. Door middel van voetbal wil deze stichting jongeren voorlichting geven over HIV Aids en leren ze samen te werken en voor zichzelf op te komen. Bovendien houdt het de jeugd van de straat. Schokkend was het antwoord van een meisje op de vraag van Victoria waarom ze hier voetballen. Ze zei vrijwel direct dat nu ze voetbalt, ze niet meer in de prostitutie zit.
De jongens en meiden spelen een alternatieve manier van ‘schipper mag ik over varen’. Het gevaar is in dit geval niet de schipper, maar het aids-virus. Het doel is om niet getikt, oftewel besmet, te worden. Naar mijn idee een leuke en slimme manier om de jongeren voorlichting te geven! In onze oplossing voor de laatste case van de Millennium Battle, stellen wij voor om voorlichting te geven door middel van musicals. Dus net als de Kalusha Foundation voorlichting combineren met entertainment. We hebben hier gezien dat de musical een goed idee is en ook zeer waarschijnlijk zal helpen! De middag werd gevuld met voetballen, zingen en dansen. Het was een gezellige middag, waarin we voor het eerst echt contact hadden met Zambiaanse kinderen.

In de NRC-Next staat een artikel over de reis

Beluister de uitzending over de Kalusha Foundation

Latest News

  1. Women Football Coaching Course in Mozambique
  2. Sponsorloop Nova College Slinge groot succes!
  3. Nova College Slinge in het zweet voor Kalusha Foundation!
  4. De kracht van Afrika!
  5. Kalusha Foundation in de spotlights…

Previous